• De twee dames,
    Henriette Feith en Leonie Korff, veroorzaakten met het vertolken van hun aria’s de meeste ontroering... Bij Feith hingen we aan haar lippen bij haar heldere en bijna ijle aria “Zerfliesse, mein Herze”.
    Gooi en Eemlander

Henriette Feith studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Cora Canne Meijer.  Zij heeft zich vanaf haar afstuderen voornamelijk toegelegd op barok, oratrorium –en kamermuziek.

 Zij vormt al sinds haar studie een vast duo met de pianist Maurice Lammerts van Bueren
met wie zij met grote regelmaat liedrecitals geeft, onder andere voor de vereniging Vrienden van het Lied. Zij traden op in series van de kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam, het Frits Philips Muziekcentrum in Eindhoven, de Vereeniging in Nijmegen en het Institut Néerlandais in Parijs. Als duo volgden zij lessen bij Rudolf Jansen en Graham Johnson.

 Haar affiniteit met de oude muziek blijkt ook uit de recitals die zij geeft met luitist David van Ooijen. Zij hebben recent een cd uitgebracht, “La Cecchina”,  waarop een selectie liederen uit het “Il Primo Libro delle Musiche” (1618) van Francesca Caccini zijn opgenomen. De Telegraaf (13-10-12)  besprak de cd onder de aanhef: "Sympathieke schoonheid". Verder: "Prachtig repertoire, uitgevoerd met een al even prachtige en persoonlijke stem.." Met David van Ooijen en de acteur Felix Jan Kuypers speelt  en zingt zij dit seizoen  in de voorstelling “Twee werelden bewoon ik” , over een onvermoede connectie tussen Francesca Caccini en Constantijn Huygens, in een regie van Noortje Braat. Haar opera debut maakte ze in 2012 bij Holland Opera, in de productie “Dido Ile Aeneas”, een bewerking van de opera van Henry Purcell.

Een bijzonder project was de samenwerking met jazz pianist Thijs Borsten, diens ensemble en de Senegalese zanger Mola Syla. Hiermee trad zij in het seizoen 2012- 2013 op in de serie “De Uitdaging”. In 2005 zong Henriette Feith –solistisch- bij het huwelijk van Prins Pieter-Christiaan en Anita van Eijk dat live door de NOS werd uitgezonden. Henriette Feith heeft in het verleden veelvuldig opgetreden met het Amsterdam Baroque Choir,  en is  ook al  lange tijd als freelancer verbonden aan het Groot Omroepkoor en het Nederlands Kamerkoor. Met dit laatste ensemble zong zij tijdens de inhuldiging van Koning Willem- Alexander in de Nieuwe Kerk te Amsterdam .