Henriette Feith en Maurice Lammerts van Bueren

fotografie Donald Bentvelsen

Voor informatie en bestelwijze van de cd
“ Curiosity Killed..the Cat may well undo me”
kunt u hier klikken.

Henriette Feith en Maurice Lammerts van Bueren

Henriette Feith  en Maurice Lammerts van Bueren  ontmoetten elkaar op het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waar zij beiden studeerden. Sindsdien vormen zij een hecht duo, dat regelmatig liedrecitals geeft in heel Nederland, onder andere voor de Vereniging Vrienden van het Lied. Als duo volgden zij masterclasses bij Barbara Bonney, Rudolf Jansen en Graham Johnson.

Hun repertoire omvat liederen van alle belangrijke liedcomponisten, maar als duo hebben zij zich de laatste jaren met name gespecialiseerd in het lyrische Amerikaanse liedrepertoire van de 20ste eeuw. Hun cd “Curiosity Killed.. “ bevat liederen van Samuel Barber, Ned Rorem, Gian Carlo Menotti , Leonard Bernstein en Jake Heggie.

Dit seizoen zijn zij te horen met het programma "Metropolis", waarin grote steden de leidraad vormen. LIederen van uiteen;opende componisten als Fauré, Schumann, Rorem, Corigliano, Poulenc, Heppner, Milhaud en Piazolla passeren de revue, samen met foto's, en bewegende filmbeelden. (trailer: http://youtu.be/UsjTLPehYMs)

Naar aanleiding van hun recitals noemde de pers Henriette Feith “ontwapenend” en roemde men haar “warme timbre, haar enorme kracht, souplesse en subtiliteit”, “haar charmante, bezielde voordracht en zuivere intonatie”. Maurice Lammerts van Bueren werd als begeleider door de NRC omschreven als “een soort muzikale dynamo die hoogwaardige brandstof aanleverde”. Als liedbegeleider van Henriette Feith omschreef de pers hem als een “stijlvolle begeleider met een scherp oor voor het juiste tegenwicht op de romantische weegschaal”.

Henriette Feith en David van Ooijen

Henriette Feith en David van Ooijen werken al ruim tien jaar met grote regelmaat samen. Hun repertoire omvat liederen uit de renaissance, vroege barok en romantiek. In 2012 hebben zij een cd opgenomen die geheel in het teken staat van de muziek van de vroeg 17e eeuwse Florentijnse componiste Francesca Caccini. Aan deze productie, die zeer goed is ontvangen, is een website gewijd :www.francescacaccini.com .

CD Cover