• Zingen is niet een opeenstapeling van technische aanwijzingen; het is in eerste instantie muziek maken.

Naast uitvoerend zangeres is Henriette Feith ook actief als zang docent. Ruim vijftien jaar geleden begon zij met het geven van zanglessen en het enthousiasme hiervoor is almaar toegenomen.

Technische aspecten als ademhaling, dictie en houding zijn van belang bij het zingen, maar minstens even belangrijk zijn aandacht voor tekst, interpretatie en vorming van een klankbeeld. Zingen is niet een opeenstapeling van technische aanwijzingen; het is in eerste instantie muziek maken. Leren zingen gaat om het opheffen van belemmeringen die dit uitgangspunt verstoren.

Het zoeken naar die vrije stem is het uitgangspunt van de zangles. De ervaring die Henriette Feith heeft opgedaan (en opdoet!) als uitvoerend klassiek zangeres maar ook als leerling bij verschillende gerenommeerde zangdocenten en cursussen vormt de basis van haar methodiek. Zij is lid van de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen.

De enige eis die aan leerlingen wordt gesteld is kennis van het notenschrift en het onafhankelijk kunnen instuderen van studiemateriaal. 

Tarieven

De lessen van een uur kosten €50,00- inclusief 21% BTW, voor leerlingen jonger dan 21 jaar is dat €40,-. Er wordt in de vorm van een 4-lessen "strippenkaart" gefactureerd, en de factuur bedraagt €200,-. De eerste les, de proefles, kost eenmalig € 25,00.

Duo lessen van 60 minuten kosten €27,50, -inclusief 21%BTW per persoon. De strippenkaart voor vier lessen bedraagt €110,-

Algemene voorwaarden

Lessen kunnen alleen verzet worden als er 24 uur van te voren af wordt gezegd. Een gemiste of te laat afgezegde les afspraak telt als les en kan niet gerestituteerd worden. Wanneer men  tijdens een reeds betaalde reeks van vier lessen besluit te stoppen, kan er geen lesgeld voor de nog openstaande lessen worden gerestitueerd.

meer informatie NVZ : www.zangpedagogen.nl