Agenda

Onderstaand een overzicht van aankomende concerten, workshops en evenementen.

Vereniging Vrienden van het Lied

18 November 2022

A Classic Friday Night Out / Rossi & Friends

Violiste Rossitza Ovtcharova is de programmeur van deze originele concertserie. Zij heeft voor de eerste editie van dit seizoen sopraan Henriette Feith, gitarist Izhar Elias en de cellist Gied van Oorschot uitgenodigd om met haar een bijzonder concertprogramma te presenteren. Vol verscheidenheid aan dynamische, verrassende maar ook vrij bekende stukken die voor verschillende combinaties instrumenten, gecomponeerd zijn tijdens uiteenlopende tijdperken. Het wordt een hartverwarmende, muzikale reis door Zuid-Europa.

Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort

Tijd: 20:00 uur (tot 21.15 uur)

Kaarten: 15 euro

Koop hier uw ticket 

Vereniging Vrienden van het Lied

18 decembeR 2022

Petit Noël, een intiem kerstconcert

In een concert van een uur laten de drie musici het publiek kerstmuziek horen van “unusual suspects”. Onbekendere componisten, of componisten waar je geen kerstmuziek van zou vermoeden. De Argentijn Angel Lasala bijvoorbeeld, of Michel Tournier, Willem Pijper en Frank Martin. Het allerlaatste, hartverscheurende lied van Claude Debussy “Noël des Enfants qui n’ont plus de maisons” zal klinken, naast een warm intermezzo van Hendrik Andriessen. Al met al een rijkgeschakeerd programma waarna de luisteraar met vredig gemoed huiswaarts keert.

Met Henriette Feith, sopraan, Judith Jamin, harp en Francien Post, fluit.

Organisatie: Toeven op de Hoeve, Den Dolder

Locatie: Gehoorzaal, Willem Artsz Hoeve, Vijverhof 41, Den Dolder

Tijd: 12.00-13.00 uur

Kaarten: Tot 16 jaar: gratis, 16-25 jaar: €7,50, 25 jaar en ouder: €15,00

Kaartverkoop start 4 november via de website van Toeven op de Hoeve

Henriette Feith

5 februari 2023

Sleepy Hollow, een spannend vertelconcert

Mysterieuze melodieën. Onheilspellende klanken. Muziek voor de gure maanden, en passend bij de spannende legende van Sleepy Hollow, of: de Ruiter zonder Hoofd. Dit spookachtige verhaal vormt de rode draad van een concert met Lineke Lever (piano), Aubrey Snell (saxofoon) en Henriette Feith (sopraan). Zij spelen muziek van o.a. Purcell, Schumann, Ravel, Spohr en Badings. Het verhaal, naar het verhaal van Washington Irving, wordt verteld door acteur Sijtze van der Meer. Het wordt omspeeld door liederen en instrumentale muziek van uiteenlopende componisten zoals Purcell, Poulenc, Schumann, Ravel, Spohr en Badings. Naar het verhaal van Washington Irving. Scenario: Noortje Braat. Bekijk hier de trailer van Sleepy Hollow.

Organisatie: Toeven op de Hoeve, Den Dolder

Locatie: Maria Christinakerk, Dolderseweg 123, 3734 BG, Den Dolder

Tijd:15.00-16.00 uur

Kaarten: Tot 16 jaar: gratis, 16-25 jaar: €7,50, 25 jaar en ouder: €15,00

Kaartverkoop start 18 november via de website van Toeven op de Hoeve