Workshops

Met enige regelmaat worden docenten “van buiten” uitgenodigd om lezingen of workshops te geven. Deelnemers ervaren deze frisse blik als een aanvulling op hun reguliere zanglessen. De komende periode zullen zangers zich kunnen verheugen op twee heel verschillende workshops. Ook deelnemers die niet bij Studio Vocaal Amersfoort zingen zijn hierbij nadrukkelijk van harte welkom!

E

Terugblik: OPERA!

23 en 24 juni 2023

Op vrijdagavond 23 en zaterdag 24 juni organiseerde de studio een workshop voor zangers rondom de opera. Mezzosopraan Cécile van de Sant, internationaal opera- lied- en concertzangeres werkte, samen met pianist Gilbert den Broeder, met acht zangers aan opera-aria’s. Het was een enorm leerzame workshop voor allen. Iedereen werd uitgedaagd om de stem zo vrij mogelijk te laten klinken en om zo alle ruimte te hebben voor de expressie. Wat een stappen werden er gezet dit weekend! Alle deelnemers en zeker ook organiserende Studio Vocaal Amersfoort, kijken er met veel voldoening op terug.

E

Terugblik: De Mélodie van Fauré

Met veel voldoening kijken we terug op de workshop “De Mélodie van Gabriel Fauré” op 10 en 11 februari 2023 in Studio Vocaal Amersfoort.

Acht zangers werkten in drie blokken (vrijdag avond en zaterdag overdag) zeer geconcentreerd aan liederen van deze Franse componist met zanegr en zangdocent en Joost van der Linden. Joost werkte om de beurt met zangers die ieder twee liederen hadden voorbereid. Hij had aandacht voor de Franse dictie, voor techniek, voor dichters en de betekenis van de poëzie. Samen met pianiste Lenny Vis tilde hij iedereen op naar een hoger plan. Omdat iedereen alle lessen meemaakte leerde iedereen zo veel meer Fauré repertoire kennen. Het was een voorrecht om Joost aan het werk te zien!

Volgend seizoen komen Joost en Lenny zeker terug, naar het nu laat aanzien met een workshop rondom liederen van Robert Schumann.

E

Terugblik: Muziek opMaat Amersfoort ensemble project

Een week later, op 17 en 18 februari organiseerde het docentencollectief Muziek op Maat Amersfoort wederom een ensemble project.

 

Ondanks het door overmacht afgezegde barbershop koorproject, werd er door verschillende ensembles hard gewerkt tijdens de repetities. Op zaterdag middag werd het publiek verrast met prachtige ensembles die Freilach, Mozart, Vivaldi en ook Roemeense volksmuziek speelden en zongen. Kijk hier voor een impressie: