Workshops

Met enige regelmaat worden docenten “van buiten” uitgenodigd om lezingen of workshops te geven. Deelnemers ervaren deze frisse blik als een aanvulling op hun reguliere zanglessen. De komende periode zullen zangers zich kunnen verheugen op twee heel verschillende workshops. Ook deelnemers die niet bij Studio Vocaal Amersfoort zingen zijn hierbij nadrukkelijk van harte welkom!

E

De Mélodie van Gabriel Fauré

10 en 11 februari 2023

Op vrijdagavond 10 en zaterdag 11 februari organiseert de studio een workshop voor zangers rondom de liederen van Gabriel Fauré. Hiervoor is zanger en zangdocent Joost van der Linden uitgenodigd. Hij zal samen met Lenny Vis, piano, met een kleine groep (acht zangers) aan liederen van deze grootmeester van het Franse lied werken.

Zing je graag het Franse lied en ben je nieuwsgierig naar poëzie van dichters als Victor Hugo, Charles Baudelaire, Leconte de Lisle en Armand Silvestre? Meld je dan aan en maak jouw keuze (twee liederen) uit het rijke oeuvre van Gabriel Fauré. Het wordt ongetwijfeld een zeer leerzame cursus, onder leiding van een bijzonder bevlogen en kundige docent en ervaren pianist. We sluiten af met een zeer verdiende borrel!

Locatie: In de studio van Henriette Feith/Studio Vocaal Amersfoort Berkenweg 22, 3818 LB, Amersfoort

Kosten: €125,- per deelnemer, inclusief koffie/ thee en borrel op zaterdag. Voor de lunch dient zelf gezorgd te worden.

Opgeven deelname: Henriette Feith/Studio Vocaal Amersfoort
info@studiovocaalamersfoort.nl

E

Muziek opMaat Amersfoort
ENSEMBLE PROJECT

17 en 18 februari 2023

 

Een week later, vrijdagavond 17 en zaterdag 18 februari organiseert
docentencollectief Muziek opMaat Amersfoort wederom een ensemble project. Net als in april zullen instrumentalisten en zangers van de verschillende praktijken zich over verschillende ensemble composities buigen. Dit jaar zullen zangers zich kunnen bekwamen in het Barbershop / Close Harmony zingen, onder leiding van Karen van Dellen. Een bijzonder leuk, uitdagende discipline!

Er staan ook enkele, voor instrumentaal ensemble gearrangeerde, delen uit Mozart’s Le Nozze di Figaro op het programma. Hier zullen ook zangers aan kunnen meedoen.
Dit project is bedoeld voor leerlingen van docenten van het docenten collectief Muziek opMaat Amersfoort.
www.muziekopmaatamersfoort.nl

Locatie: De Brug, Schuilenburgerweg 2, Amersfoort

Kosten: €50,-

Opgeven deelname: Henriette Feith/Studio Vocaal Amersfoort
info@studiovocaalamersfoort.nl