Workshops

Met enige regelmaat worden docenten “van buiten” uitgenodigd om lezingen of workshops te geven. Deelnemers ervaren deze frisse blik als een aanvulling op hun reguliere zanglessen. De komende periode zullen zangers zich kunnen verheugen op twee heel verschillende workshops. Ook deelnemers die niet bij Studio Vocaal Amersfoort zingen zijn hierbij nadrukkelijk van harte welkom!

E

OPERA!

23 en 24 juni 2023

Op vrijdagavond 23 en zaterdag 24 juni organiseert de studio een workshop voor zangers rondom de opera. Hiervoor is mezzosopraan Cécile van de Sant, internationaal opera- lied- en concertzangeres, uitgenodigd. Zij zal samen met Gilbert den Broeder, piano, met een kleine groep (acht zangers) aan opera-aria’s werken. Ditmaal is de keuze zeer breed: deelnemers mogen kiezen uit maar liefst 420 jaar operarepertoire! Cécile van de Sant is door haar jarenlange ervaring als operazangeres thuis in alle stijlen. Deskundig en toegewijd zal zij, bijgestaan door een eveneens ervaren begeleider, deelnemende zangers coachen.

Voor meer informatie:

E

Terugblik: De Mélodie van Fauré

Met veel voldoening kijken we terug op de workshop “De Mélodie van Gabriel Fauré” op 10 en 11 februari 2023 in Studio Vocaal Amersfoort.

Acht zangers werkten in drie blokken (vrijdag avond en zaterdag overdag) zeer geconcentreerd aan liederen van deze Franse componist met zanegr en zangdocent en Joost van der Linden. Joost werkte om de beurt met zangers die ieder twee liederen hadden voorbereid. Hij had aandacht voor de Franse dictie, voor techniek, voor dichters en de betekenis van de poëzie. Samen met pianiste Lenny Vis tilde hij iedereen op naar een hoger plan. Omdat iedereen alle lessen meemaakte leerde iedereen zo veel meer Fauré repertoire kennen. Het was een voorrecht om Joost aan het werk te zien!

Volgend seizoen komen Joost en Lenny zeker terug, naar het nu laat aanzien met een workshop rondom liederen van Robert Schumann.

E

Terugblik: Muziek opMaat Amersfoort ensemble project

Een week later, op 17 en 18 februari organiseerde het docentencollectief Muziek op Maat Amersfoort wederom een ensemble project.

 

Ondanks het door overmacht afgezegde barbershop koorproject, werd er door verschillende ensembles hard gewerkt tijdens de repetities. Op zaterdag middag werd het publiek verrast met prachtige ensembles die Freilach, Mozart, Vivaldi en ook Roemeense volksmuziek speelden en zongen. Kijk hier voor een impressie: