Concertagenda 2016

14 januari

Classic meets Jazz’,

Brenda Frans-zang, Henriette Feith-zang, Wim Lohy-gitaar, Nynke Eekhof-piano
Museum de Buitenplaats in Eelde
aanvang 20.00 uur

 

23 en 24 januari

Bach in Italië

Tilge, Höchster, meine Sünden BWV 1083  – Johann Sebastian Bach en Stabat Mater –  Emanuele D’Astorga

Dirigent Niek Idelenburg
Amsterdams Bach Consort ism Collegium Delft
met: Henriette Feith, sopraan; Talitha van der Spek,  alt; Jeroen de Vaal, tenor en Sinan Vural, bas

Bach parodieerde regelmatig zijn eigen composities. Tilge, Höchster, meine Sünden is een muzikale parodie van het Stabat Mater dat Giovanni Battista Pergolesi in 1736 had gecomponeerd. Bach gebruikte een Duitse tekst en voegde een extra harmonische lijn toe aan Pergolesi’s meesterwerk.

Emanuele d’Astorga (1680 – 1757) werd geboren op Sicilië en was autodidact. Zijn leven was een bron van inspiratie voor vele legenden en verhalen. Niet alleen werd een roman en een tweedelige biografie over hem geschreven maar zelfs een complete opera Astorga, waarin de held pas tot bezinning komt na het horen van de muziek van zijn eigen Stabat Mater.

Zaterdag 23 januari 2016 Waalse Kerk, Amsterdam 20:15 uur
Toegangskaarten online
Zondag 24 januari 2016 Engelse Kerk, Amsterdam 15:15 uur
Toegangskaarten online

Toegang :  € 25,- / senior, stadspas, cjp € 22,- / kind tm 15 jr € 10,-

 

31 januari

Bonte Barok ..zonder Bach

Op zondagmiddag 31 januari aanstaande zullen Henriette Feith, sopraan, David van Ooijen, theorbe, Cassandra Luckhardt, viola da gamba, en Lidewij van der Voort, barokviool, een concert in de Mannenzaal in Amersfoort verzorgen,van 16.00 tot 17.00 uur.  Voorafgaand aan het concert zal musicologe Carine Alders een korte toelichting geven, om 15.30 uur. Er zullen cantates en instrumentale werken klinken van Claudio Monteverdi, Isabella Leonarda, vader en dochter Caccini, Dietrich Buxtehude en Elisabeth Jacquet de la Guerre. De concertorganisatie Music On Chairs verzorgt dit concert.

Voor informatie en reserveringen: www.facebook.com/MusicOnChairs email: music-on-chairs@kpnmail.nl

 

5 en 6 februari

Cursus Liedinterpretatie : Henriette Feith en Ernst Paul Fuchs

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 februari geven Henriette Feith en Ernst Paul Fuchs, piano, wederom een Liedinterpretatiecursus. Na twee geslaagde cursusdagen op 26 juni en 22 augustus zien zij uit naar weer een ontspannen, leerzame cursus voor allen. 
Aanmelden kan : info@henriettefeith.nl of 06-48477245. (alleen nog plek op vrijdag!)

 

 

14 februari

Barokconcert met luitist David van Ooijen

Recital voor de Vereniging Vrienden van het Lied met David van Ooijen (theorbe en barokgitaar) en Henriette Feith, sopraan. Liederen van o.a. Monteverdi, Caccini, Huygens, Starter, Marin en de Bailly. Italiaanse, Spaanse en Zuid-Amerikaanse barok!

Aanvang : 15.00 uur

Locatie: KLeintheater De Vier Pelikanen, Tweebaksmarkt 48, 8911 KX, Leeuwarden
Aanmelden: bij contactpersoon mw Couweleers via 058-2991822 of yolandacouweleers@gmail.com 

 

3 april

“Coniferenconcert” 

In de dorpskerk in Vorden zullen Henriette Feith, sopraan, Sinan Vural, bariton, en Maurice Lammerts van Bueren (piano) een vrolijk concert laten horen onder de naam: “a sunny sunday songrecital”. Met liederen en duetten van Franse en Amerikaanse componisten zoals Francis Poulenc, Reynaldo Hahn, Charles Ives, Samuel Barber en anderen.

Het betreft een benefiet ten bate van het Pinetum “de Belten”

Locatie: Dorpskerk, Vorden

Aanvangstijd: 14.30 uur

Reserveren: nog niet bekend, voorlopig bij info@henriettefeith.nl

 

17 april 2016,  15.00 uur

Vereniging Vrienden van het Lied
Henriette Feith (sopraan) en Maurice Lammerts van Bueren (piano)
‘Who needs the band…?’ met orkestliederen van Canteloube, Ravel, Bernstein en Barber, door de componisten zelf gezet voor zang en piano
Locatie: t.h.v. fam Tasseron, Odijkseweg 15, 3994 AR Houten
Aanmelden: bij contactpersoon hr Koch via (030) 2718142 of lek2@ziggo.nl

 

22 mei 2016, 15.00 uur

Stabat Mater – Luigi Boccherini

Het zelden uitgevoerde maar prachtige Stabat Mater van Luigi Boccherini , voor sopraan en strijkkwintet, zal worden uitgevoerd in de Johanneskerk in Amersfoort door leden van het Apollo Ensemble en Henriette Feith. Het derde concert in de serie Music on Chairs.

aanvangstijd (onder voorbehoud) :15.00 uur

Locatie: Johanneskerk, Westsingel 30, Amersfoort

informatie en online reserveren: www.musiconchairs.nl

 

 

26 juni

Huiskamerconcert – besloten

Een recital met luitist David van Ooijen. Muziek van Caccini, Monteverdi, Frescobaldi. Spaanse muziek van Marin en delen uit de Codex Zuola.

 

 

10 september

Open dag “Muziek opMaat Amersfoort”

Door middel van een info markt, docenten -en leerlingen optredens, workshops en proeflessen presenteren  samenwerkende privé muziekles praktijken zich in de Johanneskerk in Amersfoort.

Tijd: 13.00-17.00 uur, Johanneskerk, Westsingel 30, Amersfoort www.muziekopmaatamersfoort.nl 

 

8 oktober

Tijdens de tweejaarlijkse Bachdag treedt Henriette Feith op tijdens een concert met Francien Post, fluit, Sander Westhall, cello, en Cees-Willem van Vliet, klavecimbel. De fluit aria’s uit het Osteroratorium (Seele, meine Spezereien) en cantate 115 (Bete auch dabei) van J.S Bach, liederen van C.P.E. Bach, en fluitsonates van vader en zoon.

aanvang 14:30 locatie : Oud-Katholieke Kerk St.Joris op ’t Zand, Het Zand 13 3811 GB Amersfoort, toegang gratis.

 

 

13 november

“Écoute mon coeur”

Eerste concert van seizoen 16-17 in de vocale kamermuziekserie Music on Chairs. Samen met mezzosopraan Cécile van de Sant, Judith Jamin, harp en Francien Post, fluit treedt Henriette Feith op in een afwisselend programma met een niet -alledaagse bezetting. Liederen en duetten van Caplet, Händel, Andriessen, Piazolla, Granados, Saint-Saens en Lasala.

Locatie: Veerensmederij (theater Holland Opera), Soesterweg 330, 3812 Amersfoort

Aanvang: 15.00 uur. informatie en online reserveren: www.musiconchairs.nl

 

 

27 november

J.S.Bach Weihnachtsoratorium

Sopraan soli in het Weihnachtsoratorium van J.S.Bach. Koninklijk Toonkunstkoor Aalsmeer olv Nico Hovius. Aanvang en locatie :15:30 uur, De Bloemhof, Hornweg 187, Aalsmeer www.toonkunstkooraalsmeer.nl

 

 

8 december

Kerstconcert met het Apollo Ensemble –besloten

Op 8 december treedt Henriette Feith op met het Apollo Ensemble tijdens een besloten kerstconcert in de Aegtenkapel in Amersfoort. Zij spelen en zingen werken van J.S.Bach, Telemann, Händel, Hahn en Vondel.

 

 

17 december

Kerst in de Kapel

Als tweede concert in de serie van Music on Chairs treden Henriette Feith en het Apollo Ensemble op tijdens een sfeervol concert in de Kapel van de Mannenzaal in Amersfoort. Zij spelen en zingen werken van J.S.Bach, Telemann, Händel, Hahn en Vondel.

ZATERDAG (!) 17 december, locatie: Mannenzaal, Westsingel 47, 3811 BB Amersfoort, aanvang: 17.30 uur. Informatie en online reserveren (snel uitverkocht!): www.musiconchairs.nl

 

 

18 december

Kerstconcert met het Apollo Ensemble 

Op 18 december treedt Henriette Feith op met het Apollo Ensemble tijdens een bkerstconcert in Oranjewoud. Zij spelen en zingen werken van J.S.Bach, Telemann, Händel, Hahn en Vondel.