MASTERCLASS ENSEMBLEZANG

onder leiding van Marjo van Someren

Data: 25, 26 en 27 augustus

Tijd: Vrijdag 25 augustus 18.30-21.00, zaterdag 26 augustus 10.00-16.30, zondag 11.30-17.30.
Locatie: Koetshuis park Randenbroek
Kosten: € 185,- p.p. (inclusief bladmuziek, koffie, thee, lekkers en de lunch)

Vast ensemble lid van Cappella Amsterdam en sopraan Marjo van Someren is uitgenodigd om in twee en een halve dag aandacht te besteden aan alle aspecten van de techniek van ensemble zingen. Ritme, samenklank, intonatie, durf en verantwoordelijkheid passeren de revue aan de hand van de studie van motetten van Bach en Brahms. Geschikt voor de wat meer ervaren ensemblezanger.

Over Marjo

Mijn naam is Marjo van Someren. Geboren en getogen in Amersfoort, en daarom ontzettend enthousiast om de Zomer Masterclass met Motetten van Brahms en Bach te gaan geven in samenwerking met Studio Vocaal Amersfoort.

Als sinds mijn jeugd zing ik in ensembles, natuurlijk allereerst in amateurkoren, maar na mijn afstuderen in 1997 begonnen bij Collegium Vocale Gent en sinds 1999 tot heden bij Capella Amsterdam. Hier ligt mijn hart: het zingen in ensemble van muziek door alle eeuwen heen, van Sweelinck tot nieuwe, hedendaagse muziek, vers van de pers. Van Bach tot Brahms, van Schütz tot Pärt. Je vereenzelvigen met muziek, maar vooral je één voelen met je collega-ensemble-zangers. Je gelijk stellen, je voegen, je stemmen laten versmelten met je medezangers, maar toch trouw blijven aan je eigen geduld, je eigen techniek, je eigen muzikaliteit. Wat een tegenstelling lijkt, wordt dan een win-win situatie: door zoveel mogelijk bij jezelf te blijven, maar toch met een open vizier en vooral met open oren te zingen en samen te musiceren krijg je de mooiste samenklank. Dit wil ik jullie graag leren komende masterclass aan de hand van het motet Jesu Meine Freuse van J.S. Bach en de motetten van J. Brahms (Warum ist das Licht gegeben en/of FünfGesänge).